Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som äventyrare direkt. I Scouterna får alla vara med och ta plats.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och vi får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

På Äventyrarna samarbetar vi med Umeå Scoutkår. Till exempel med gemensamma hajker, utflykter och andra aktiviteter.

Äventyrarna träffas oftast på måndagar 18.30 – 20-30.  Det skiftar ganska mycket var i Umeå vi håller till, så glöm inte att kolla in programmet inför varje möte. Vi försöker att vara ute hela eller stor del av mötet så det är viktigt att ha kläder efter väder.

Har du frågor eller funderingar om Äventyrarna kan du kontakta oss på aventyrarna@tegsscoutkar.se.

Just nu har vi problem med att vår kalender inte synkroniseras mellan Google och vår hemsida. För aktuellt program så öppna terminsprogrammet istället. Då felet ligger utanför Tegs scoutkår så har vi felanmält detta till Scouterna centralt som arbetar på en lösning.

Ledare på avdelningen Äventyrare

Filip Hohenthal

Sekreterare / Avdelningsledare Äventyrarna

Eva Krämer

Ledare äventyrarna

Hedvig Loeb

Valberedning / Ledare äventyrarna