Utmanare 15–18 år

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

Utmanarna träffas oftast på måndagar 19.00 – 21.00. Planering, samlingsplats, utrustning att ta med står alltid i kalendariet. Vi försöker att vara ute hela eller stor del av mötet.

Björkligan

Vill du börja som utmanare så kontaktar du oss på utmanarna@tegsscoutkar.se

Just nu har vi problem med att vår kalender inte synkroniseras mellan Google och vår hemsida. För aktuellt program så öppna terminsprogrammet istället. Då felet ligger utanför Tegs scoutkår så har vi felanmält detta till Scouterna centralt som arbetar på en lösning.

Ledare på avdelningen Björkligan

Viktor Lindström

Vice kårordförande / Ledare utmanarna

Erik Olofsson

Ledare utmanarna