Bli utbytesstudent eller scoutvolontär

18 november, 2015 av Simon Lundgren

Två kvinnliga scouter

Vill du upptäcka världen genom att plugga utomlands ett år? Vill du vara utomhus och arbeta praktiskt?

Utbytesstudent

Ansökningar tas nu emot för dig som vill åka som utbytesstudent under läsåret 2016-2017 eller 2017-2018. Det innebär att du som är mellan 14 och 18 år kan nu upptäcka världen genom ett utbytesår med Youth For Understanding. Det är en chans för dig att studera ett år i skola i ett annat land. Det finns även möjligheter för dig som scout att få hjälp med finansiering av resan genom ett stipendium som YFU (Youth for Understanding) erbjuder.

Sista ansökningsdatum för sökande till Thailand är den 15 februari 2016. Sista ansökningdatum för sökande till övriga delar av världen är den 1 mars 2016. För Japan tas ansökningar emot för dig som vill åka 2017-2018 med utresa mars 2017. Sista ansökningsdag är 15:e oktober 2016.

Mer information på Scouternas sajt om att vara utbytesstudent>>

Scoutvolontär

Att jobba som volontär innebär en möjlighet att resa och träffa nya människor och kulturer, men också att arbeta aktivt med scouting i ett annat land. För att söka de olika volontärtjänsterna – det finns olika lång perioder – behöver du vara över 18 år. För att söka på Sangam i Indien behöver du vara över 21 år. På Scouternas hemsida finns mer information om att bli scoutvolontär>>

Bli volontär på Malta>>

Utöver världsscoutcentren  kan det finnas viss möjlighet att vara volontär genom något av de större utvecklingsprojekt som bedrivs genom Scouterna. Vårt största internationella projekt är Amahoro Amani.

Utmanare symbolalder-rover