Dags för egna scoutäventyr?

11 december, 2014 av Simon Lundgren

Biscaya

Det är ännu långt till sommaren men nu börjar det bli dags att anmäla sig om du vill följa med på något av Scouternas gemensamma arrangemang i sommar. Det är en chans till roliga och spännande scoutupplevelser tillsammans med scouter från andra delar av vårt land. Du anmäler dig själv.

Naturligtvis kommer vi som vanligt ha läger och andra aktiviteter tillsammans i kåren om du hellre vill följa med dina scoutkompisar. De kommer att visas här på hemsidan och du får också information av din scoutledare. Sommaren 2015 planerar t.ex. upptäckarna och äventyrarna att åka till scouternas ö Vässarö i Stockholms skärgård.

Biscaya

Med scouternas skolfartyg Biscaya får Äventyrare och Utmanare tillsammans med scouter från hela Sverige chansen att uppleva en veckas lägerliv på sjön. Erfarna skeppare som stöttar de med lång erfarenhet av segling och leder de som sätter sin fot på en segelbåt för första gången. Sommaren 2015 seglar Biscaya förbi Umeå! Läs mer om Biscaya>>

Blå hajk

Blå hajk Blå är ett äventyr i den svenska vildmarken för Utmanare och Roverscouter. Välj mellan att i Jägarna vandra i Jämtländska fjällen eller i Forsfararna vandra i Värmländska skogarna med flottfärd på Klarälven. Läs mer om Blå hajk>>

Explorer Belt

Explorer Belt är för Utmanare och Roverscouter som vill uppleva något utöver det vanliga. Det är en utmaning där du vandrar under tio dagar tillsammans med en parkamrat och får möta en ny kultur på nära håll. Vandringen följs av lika många dagars rundresa i landet. Sommaren 2015 genomförs Explorer Belt i Slovakien och Storbritannien.

Läs mer om Explorer Belt i Slovakien>> och Explorer Belt i Storbritannien>>

 

Fler spännande äventyr och utmaningar i Sverige och utomlands finns här>>

Glöm inte bort att berätta för din ledare att du tänkt fara. Du kan söka bidrag från scouterna!