Far på egna scoutäventyr sommaren 2019

26 december, 2018 av Simon Lundgren

Lägereld och vuxna som sitter i ring

Sidan uppdaterades senast 3 mars 2019.

Det är ännu långt till sommaren men nu börjar det bli dags att fundera på om du vill följa med på något av Scouternas gemensamma arrangemang sommaren 2019. Det är en chans till roliga och spännande scoutupplevelser tillsammans med scouter från andra delar av vårt land. Du anmäler dig själv.

Naturligtvis kommer vi som vanligt ha läger och andra aktiviteter tillsammans i kåren om du hellre vill följa med dina scoutkompisar. De kommer att visas här på hemsidan och du får också information av din scoutledare.

Biscaya

Ombord på Biscaya får du under en dryg vecka tillsammans med Biscayas erfarna Scouternas skolfartyg Biscaya af  Vindalsöskeppare uppleva ett riktigt segeläventyr oavsett om du är van seglare eller aldrig har satt din fot på en segelbåt tidigare. Äventyrar-, Utmanar- och Roverscouter från hela landet kommer som vanligt kunna följa med på härliga seglatser. I år går seglingarna på Västkusten.

Sista anmälningsdag för samtliga seglingar är 30 april. ”Först till kvarn” gäller, så vänta inte för länge med din anmälan.

Några av kårens scouter berättar om seglingar med Biscaya>>

Läs mer om Biscaya 2019>>

Leda för en hållbar värld

Du som är Utmanarscout och vill lära dig mer om ditt eget ledarskap och FNs hållbarhetsmål samtidigt som du seglar runt södra Sverige finns arrangemanget Leda för en hållbar värld. Kursen genomförs i samarbete mellan Scouternas Folkhögskola och Försvarsmakten 29 juli-4 augusti 2019 ombord på Försvarsmaktens segelfartyg. Påmönstring sker i Göteborg och avmönstring i Karlskrona vid lunchtid på söndagen. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av sjömanskap för att ansöka.

Anmälan är öppen. Följ länken nedan.

Arrangemanget är gratis med reskostnaderna betalar du delvis själv.

Flera av kårens scouter har gått ”Leda för en hållbar värld”. Här kan du läsa om deras upplevelser:

Karlskronas skärgård 2017>>

Abiskos fjällvärld 2018>>

Läs mer om Leda för en hållbar värld 2019>>

Explorer Belt

Explorer Belt är för Utmanar- och Roverscouter, 16-20 år, som villuppleva något Explorer Belt 2017 i Hollandutöver det vanliga. Det är en utmaning där du vandrar under tio dagar tillsammans med en parkamrat och får möta en ny kultur på nära håll. Vandringen följs av lika många dagars rundresa i landet. 2019 genomförs Explorer Belt 18 juni-9 juli på Irland.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2019.

Flera av kårens scouter har gått Explorer Belt. Här finns berättelser från vandringar i

Slovakien med Explorer Belt>>

Nederländerna med Explorer Belt>>

Läs mer om Explorer Belt Irland 2019>>

Blå hajken

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för Utmanarscouter (födda mellan 2001 och 2003), Roverscouter och Ledare.

Flotten strax innan avfärden på KlarälvenVälj mellan att i Jägarna vandra i Jämtländska fjällen 22 juli till 1 augusti eller i Forsfararna mellan 8 och 19 juli vandra i Värmländska skogarna med flottfärd på Klarälven. Genom samarbete med Scouternas folkhögskola innebär ett deltagande i Blå Hajken även att du genomgår ledarutbildningen Leda Scouting.

Sista ansökningsdag för båda hajkerna är 31 mars 2019.

Här berättar en av kårens scouter om sina upplevelser med Forsfararna>>

Läs mer om Blå Hajken 2019>>

Sommarfjällshajk 2019

14 – 19 juli har du som är Äventyrar- eller Utmanarscout chansen att upptäckaFjäll Jämtlandsfjällen tillsammans med andra scouter. Med basläger på scouternas fjällanläggning Mullfjällsstationen i Jämtlandsfjällen blir det utflykter i omgivningarna och tältning på fjället.

Sista datum för ansökan är 5 maj 2019.

Mer information om kursen och anmälan: Sommarhajk i fjällen 2019>>

Sommarfjäll 2019-2020

Friluftsledarkursen sommarfjäll är för dig som är Roverscout eller Ledare och vill kunnaLeda för en hållbar värld 2018 leda en grupp i fjällmiljö. Kursen sträcker sig över ett år med en sommarkursvecka per år som utgår från Scouternas fjällanläggning på Mullfjället i Jämtlandsfjällen. Första kurstillfället är 6 juli till 13 juli 2019. Det är obligatoriskt att delta i alla delar. Förkunskaper i hjärt- och lungräddning är ett krav.

Sista datum för ansökan är 5 maj 2019. Antagning ser löpande.

Läs mer om Scouternas friluftsledarkurser och Sommarfjäll 2019-2020>>

Världsscoutjamboree i USA 2019

Sommaren 2019 är det dags för den 24e världsscoutjamboreen (WSJ). Anmälningstiden har gått ut för länge sedan. Mer om WSJ 2019>>WSJ Japan 2015

Förhandsinfo European Jamboree i Polen 2020

Om du inte kan få nog av läger, så arrangerar de polska scouterna nästa sommar 27 juli – 6 augusti 2020 en europeisk jamboree utanför Gdansk i Polen. Delta kan Äventyrar- och Utmanarscouter 14-18 år, födda mellan 26 juli 2002 och 2006. IST (lägerfunktionär) ska vara över 18 år och måste kunna kommunicera på engelska. Ansökan öppnar under våren 2019.

Läs mer om European Jambore 2020>>

 

Fler spännande äventyr och utmaningar med scouter runt om i världen på läger, som volontär eller utbytesstudent finns här>>

Glöm inte bort att berätta för din ledare att du tänkt fara, så kan du få tips hur du kan söka bidrag till din upplevelse.

Ålderssymboler Äventyrar- Utmanar- och Roverscouter