Fler utmaningar för Utmanarscouter i sommar

23 mars, 2017 av Simon Lundgren

Längtar du efter fler scoutäventyr i sommar? Då har du ännu chans att anmäla dig till långsegling, flottfärd eller fjällvandring.

Än är det möjligt att anmäla sig till Blå Hajken och tillsammans med nya scoutkompisar glida på flotte nerför Klarälven eller vandra i Jämtlandsfjällen. Även på segelskutan Biscaya af Vindalsö finns det några platser kvar för utmanarscouter.

Biscaya

Ombord på Biscaya får du under en dryg vecka tillsammans med Biscayas erfarna Scouternas skolfartyg Biscaya af  Vindalsöskeppare uppleva ett riktigt segeläventyr oavsett om du är van seglare eller aldrig har satt din fot på en segelbåt tidigare. Äventyrar- och Utmanarscouter från hela landet kommer som vanligt kunna följa med på härliga seglatser runt Sveriges kust.

Anmälan senast 31 mars 2017.

Några av kårens scouter berättar om seglingar med Biscaya>>

Läs mer om Biscayas Långseglingar 2017>>

Blå Hajken

Blå Hajken är ett äventyr i den svenska vildmarken för Utmanarscouter, födda 1999-2001.

Flotten strax innan avfärden på Klarälven

Välj mellan att i Jägarna vandra i Jämtländska fjällen eller i Forsfararna vandra i Värmländska skogarna med flottfärd på Klarälven. Genom samarbete med Scouternas folkhögskola innebär ett deltagande i Blå Hajken även att du genomgår ledarutbildningen Leda Scouting. Forsfararna genomförs 11-22 juli och Jägarna 24 juli – 3 augusti.

Anmälningstiden går ut 31 mars 2017.

Här berättar en av kårens scouter om sina upplevelser med Forsfararna>>

Läs mer om Blå Hajken 2017>>