Information från föräldramötet om Vässarö 11 maj

12 maj, 2015 av Simon Lundgren

Vässarö 2011

På föräldramötet 11 maj gick vi bl.a. igenom hur det är att vara på läger, vilka regler som gäller, hur dagsprogrammet kan se ut och packlistan.

Vi kommer vara borta 10 dagar. De första två dagarna upptäcker vi Stockholm tillsammans med våra tyska vänner. Därefter åker vi tillsammans till Vässarö.

Humöret kommer gå upp och ner. Vi ledare är vana att vara på läger med scouter, så tveka inte att prata med oss. Efteråt minns man bara det roliga!

Mobiltelefoner på lägret

Tänk på att scouterna är fullt upptagna med att vara på läger. Under programpass och andra aktiviteter ska mobiltelefoner vara avstängda. Undvik helst kontakt under lägret eftersom samtalet/sms:et kan ställa till det för scoutens upplevelse och också för hela gruppen. Inga nyheter är goda nyheter. Prata igenom om ni ska ha kontakt någon gång eller om det är bättre att ni hörs när scouten är på väg hem igen.

Som förälder kontakta i första hand ledarna om något allvarligt händer.

Brev med posten är alltid roligt att få från mamma och pappa, mormor, farfar… Adress till lägret och scouterna finns i filen nedan.

Packlista

Märk alla dina kläder med namn och scoutkår! Det är viktigt att scouterna själva packar ner sina saker i sin ryggsäck eftersom det inte finns någon mamma eller pappa på lägret som vet var kläderna är nerpackade. Vi kommer att gå med ryggsäcken så du måste orka bära den själv en längre sträcka. Packlista för lägret finns i pdf-filen nedan.

Även om stölder är mycket ovanligt på scoutläger så kan det vara bra att tänka på att det kommer vara mer än 2 200 scouter på ön och vi kan inte låsa tälten när du väljer vad du tar med dig.

Sy din halsduk

Alla scouter som var på föräldramötet fick material till den gemensamma halsduken för Umeås scouter som alla ska ha. Kontakta din ledare om du inte fått material.

Så här syr du halsduken>>

Mer information

I pdf-filen nedan finns Powerpoint presentationen som visades på föräldramötet med mer information. Där står bl.a. när vi flyger 31 juli och när vi kommer hem 9 augusti.

Mer information om Vässarölägret>>

Om du har frågor eller vill veta mer så når du ledarna och de som planerar lägret på Vassaro2015@gmail.com.

[bifogade-filer]