International Day of the Girl

1 oktober, 2017 av Simon Lundgren

Världsscoutmärke FlickaDen 11 oktober uppmärksammas Internationella flickdagen av WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girl Scouts, som år 2012 deklarerades som temadag av Förenta Nationerna (FN). Det är en dag som belyser flickors mänskliga rättigheter och vikten av att motverka ojämlikheten, diskrimineringen och övergreppen som flickor och kvinnor världen över drabbas av.

Scouter är unga människor som gör världen bättre och vårt samhällsengagemang är starkt. Vi är en rörelse som genom utbildning och fredliga metoder uppmärksammar varandra och vår omgivning på orättvisor där vi är och runt om i världen.

WAGGGS har varit en del av firandet av internationella flickdagen sedan dagen grundades, bland annat genom att ta fram teman för varje år. De har också bidragit med olika verktyg för att stötta scouter världen över för att fira flickdagen, men också genom att öka medvetandet kring olika frågor som påverkar flickor och stödja det arbete scoutrörelsen gör för att stärka flickors rättigheter i 146 länder över hela världen.

Läs hela nyheten på Scoutnytt för uppmärksammandet 2017 här>>

Läs mer om WAGGGS arbete här>>