Internationella scoutdagen 22 februari

22 februari, 2017 av Simon Lundgren

WTD_2017Den 22 februari, World Thinking Day, uppmärksammas av scouter över hela jorden som en scoutdag. 

”Allt stort som skedde i världen, skedde först i någon människas fantasi…”

Astrid Lindgren

”Alla scouters dag” eller ”World Friendship Day” var ursprungligen engelska flickscouternas dag. Den 22 februari var både Lord Robert Baden Powells och hans hustrus födelsedag. Lord Baden-Powell föddes 1857 och hans hustru Olave 1889.

Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då vi tänker på våra scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare. Varje år ges ett tema från WAGGGS.  Årets är ”grow” och handlar om att växa som människa och att bjuda in fler att lära sig mer om scouterna och bli en del av scoutrörelsen i världen.

Scouting i Umeå i lokalradion

Lyssna på en intervju med en av kårens Utmanarscouter i P4 Västerbotten, sändes 22 februari 2017. Intervjun börjar 1 tim och 14 min in i radioprogrammet>>

Mer information

Läs mer om World Thinking Day och årets tema på WAGGGS hemsida>>

Free Being Me

Föreställ dig en värld där ingen bekymrar sig över hur hen ser ut. Över hela världen uppger barn och ungdomar att de ofta oroar sig över sitt utseende. De känner sig pressade att ändra sitt utseende för att passa in i samhällets snäva bild av vad skönhet är. Och det är en bild som presenteras i media och som idealiseras av vänner. Free Being me är ett globalt program som har tagits fram av WAGGGS. Det ger dig som scoutledare verktyg att hjälpa dina scouter att bli trygga med sina kroppar och se till att deras oro över sitt utseende inte hindrar dem från att vara aktiva, ansvarsfulla och självsäkra. Klicka och se filmen:

Free Being Me – Svenska from Scouterna on Vimeo.

Mer om hur du som ledare kan arbeta med Free Being Me>>