Roverscouting 100 år

23 oktober, 2018 av Simon Lundgren

Roverscouting 100 årI år fyller Roverscouting i världen 100 år!

1918 nämner scouternas grundare Robert Baden-Powell första gången ”Roverscouts” i en scouttidning. Därför firas i år Roverscoutings hundraårsfirande, i Sverige och i hela världen!

Roverfirande i Australien

En par av våra Roverscouter har åkt till Australien för att jobba. En av dem var med på Roverscouternas 100 års firande i Sydney. Läs mer om hur det gick till och hur det är att vara scout i Australien>>.

FN-dagen 24 oktober

24 oktober är internationella FN-dagen. Det var idag FN bildades för 73 år sedan. Världens ledare har förbundit sig till 17 globala mål för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom, minska ojämlikheter i världen, lösa klimatkrisen och främja fred och rättvisa. I år är temat matsäkerhet och klimat.

Scouterna är en del av en global fredsrörelse och därför är det självklart för oss att uppmärksamma detta. Tillsammans arbetar vi för att göra skillnad, i Sverige och världen över.

En del i att vara Roverscout är att vara föredöme, att visa en bättre väg framåt genom engagemang och drivkraft. Globala hållbarhetsmålen är mer aktuella än någonsin och kan vara till stor inspiration för roverprojekt.

I somras vandrade två av kårens scouter i Sarek som en del av utbildningen ”Leda för en hållbar värld”. Läs mer om deras äventyr Leda för en hållbar värld>>

Mer om Globala hållbarhetsmålen>>

ÖRK:s hösthajk 10-11 november

Det är dags för Övre Roverkommitténs spännande uppdragsrika natthajk i höstmörkret för Utmanar – och Roverscouter. Läs mer om hajken här: Natthajk 10-11 november>>

Rover symbol