Scouter i höst

25 augusti, 2018 av Simon Lundgren

Vi välkomnar alla nya scouter och hälsar dig som varit scout tidigare välkommen tillbaka till en ny termin. Vi har också fått några nya ledare. Vi ser fram emot att träffa er alla på våra scoutmöten och läger.

Scouterna i höst

Du som var scout i våras eller anmält att du vill börja i scouterna på våra prova-på gånger i augusti får ett mail från din ledare när det är dags. Det finns också information här:

Spårarscout (åk 2-3): 17 september>>

Upptäckarscout (åk 4-5): 17 september>>

Äventyrarscout (åk 6-8): 27 augusti>>

Utmanarscout (15-18 år): 3 september>>

Börja i Scouterna

Du som vill börja scouterna får gärna att höra av dig till våra avdelningsledare. Eftersom det är många som vill börja i scouterna på hösten, särskilt i de yngre avdelningarna, kan det bli väntetid innan du får börja. Du kommer få svar om du kan börja direkt eller måste vänta lite.

Prova-på scouting 3 och 5 september

Kom och prova-på scouting samtidigt som dina föräldrar får mer information om scouting.

Prova-på 3 september på Teg>>

Prova-på 5 september i Röbäck>>

Mer information om att börja i scouterna och kontaktuppgifter finns här>>

Vuxna i scouterna

Ledare, hjälpande förälder, student… Vi behöver alltid hjälp med stort som smått under våra möten, hajker och läger. Scouterna är en ideell förening där vi som är ledare tycker det är kul och inspirerande att ge våra barn och ungdomar en meningsfull fritid och se dem utvecklas. Hör gärna av dig till vår kårordförande Maria om du vill hjälpa till som ledare eller vara en hjälpande hand vid något enstaka tillfälle. Du behöver inte ha varit scout tidigare.

För dig som vill utvecklas som person och i ditt ledarskap erbjuder vi och Scouternas riksorganisation flera olika utbildningar och hajker för ledare.

Läs mer vuxna i scouterna>>

Ledarutbildning 29-30 september

Helgen 29-30 september har du möjlighet att följa med på ledarutbildning i Lövånger. Det blir aktiviteter och work-shops för såväl nya som mer erfarna ledare. Läs mer om Mastodonten här>>

Var redo för en härligt färgsprakande scouthöst!

Scoutledarna

Ålderssymboler_alla