Vi behöver fler ledare

20 augusti, 2017 av Simon Lundgren

Det finns många barn och ungdomar som vill börja i vår scoutkår. Superkul! Vi behöver därför fler ledare för att kunna erbjuda våra scouter intressanta och spännande upplevelser.

Nu är en ny termin på gång att inledas och vi ledare ser fram emot att träffa alla scouter igen. Scoutings verksamhet bygger på ideellt arbete från oss ledare, d.v.s. vi får inte betalt för vårt engagemang. För att vi ska kunna stötta och utveckla våra barn och ungdomar på deras fritid behöver vi bli fler ledare.

Varje avdelning har flera ledare som tillsammans utformar verksamheten. Du behöver inte ha några förkunskaper och du kommer erbjudas att gå utbildningar (som är kostnadsfria) där du själv kan utvecklas som ledare. Alla våra ledare har gått Scouternas webbutbildning Trygga Möten.

Det är inspirerande och utvecklande att vara scoutledare.

Student och scout

För dig som är student och vill fortsätta med scouting så har vi Roverscouter som hittar på en massa skoj. Om du vill hjälpa till i vår verksamhet så har vi scoutavdelningar i alla åldrar från Spårare till Roverscouter. Hör gärna av dig till vår kårordförande oavsett om du vill följa med på våra aktiviteter och/eller hjälpa till som ledare.

Kom och prata med oss på Universitetets välkomstmässa 7 september>>

Följ med på paddelhajk på Öreälven 16-17 september>>

Vi behöver din hjälp

Om du eller någon du känner vill och har möjlighet att hjälpa till, enstaka gånger eller som ledare i en avdelning kontakta vår kårordförande Maria. Kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida.

Prova-på 4 och 6 september

Kom gärna på våra prova-på gånger och få mer information om vår kår, hur det är att vara ledare och andra sätt att hjälpa till. Länkar till mer information om prova-på hösten 2017:

4 september på Teg>>

6 september i Röbäck>>

Mer information om hur du som vuxen kan engagera dig i Scouterna finns här>>

Mer information om Scouterna och vår kår

Scouterna vill ge barn, unga och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Mer information om vår kår och avdelningarna hittar under rubrikerna ovan.

Välkommen till en ny scouttermin!