Visa att du är scout

16 september, 2016 av Simon Lundgren

Scouter pratar

Den 21 september varje år är scouternas fredsdag. Det är också den dag vi sätter vi på oss scouttröjan och visar omvärlden att vi är 100 % scout i vardagen. 

Kåren växer

I höst har vi fått många nya scoutkompisar i kåren. Med hjälp av gamla och nya ledare och alla snälla föräldrar har vi i höst startat 2 Spåraravdelningar med vardera cirka 20 scouter. Upptäckarscouterna är ungefär 20. Äventyrarna, som har sin verksamhet tillsammans med Umeå scoutkår, är drygt 30. Vi har också många lite äldre scouter, Utmanare och Rover, som ibland också hjälper till på de yngre scouternas avdelningar. Det är kul att vara scout!

100 % Scout

Det finns scouter runt hela vårt klot. Tillsammans är vi en del av den globala fredsrörelsen. Passa på att ta på dig din scouttröja eller scoutskjorta på scouternas fredsdag 21 september. Berätta varför du är scout för vänner, bekanta, kollegor och främlingar på stan och var stolt för den du är!

Free Being Me

Varje år kommunicerar riksorganisationen Scouterna ett budskap på fredsdagen. I år handlar det om att stärka barn och ungdomars kroppsliga självförtroende och självkänsla. Läs mer om Free Being Me>>

Fjolårets budskap på fredsdagen är i högsta grad ännu aktuellt för Scouterna: människor på flykt>>

Gemenskap vid elden på Äventyrarscouternas första möte hösten 2016.
Gemenskap vid elden på Äventyrarscouternas första möte hösten 2016.